Мениджърът на Ливърпул – Арне Слот, обясни каква е ситуацията с контузените в отбора след паузата за международните мачове.

Както вече стана ясно, полузащитникът на тима Харви Елиът е с фрактура на крака и ще отсъства от терените близо месец. Той се контузи по време на тренировка на младежкия национален тим на Англия.

За щастие обаче, Арне Слот няма други проблеми с контузени състезатели. Нидерландецът сподели, че в състава за мача с Нотингам Форест в събота ще попадне и Алексис Мак Алистър, който имаше известни проблеми по време на мачовете на Аржентина през последната седмица.

„Разочарованието за Харви е голямо, но то не е само за него, а и за нас. Той не игра много в първите три мача, но игра доста в предсезонната ни подготовка и се показа в  много добра светлина. Ако беше останал здрав, то той щеше да играе много в предстоящите мачове”, сподели Слот.

„Сега обаче той не е здрав, а това дава възможност на някой друг да попадне в състава. Широчината на състава е важна, защото мисля, че имаме седем мача в следващите 22 дни”, допълни той.

„Мак Алистър бе игра в последния мач на Аржентина (бел.ред. – появи се като смяна), но тренира с нас вчера. Очаквам Макка да бъде с нас утре”, каза още Слот.