Отборите на Арсенал и Ливърпул откриват новия сезон в Англия днес. Двата тима излизат един срещу друг в спор за Къмюнити шийлд на „Уембли”. Двубоят е с начален час 18,30 часа и ще имате възможност да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. Рефер на интригуващия сблъсък е Андре Маринър.

Въпреки че от мнозина този двубой е смятан за „по-сериозна контрола”, на практика с него се дава началото на новия сезон във Висшата лига. То идва само34 дни след приключването на старата кампания, която бе удължена извънредно заради пандемията от коронавирус.

Gulliver/GettyImages
100 снимки

Арсенал и Ливърпул са печелили този мач по 15 пъти, като за последно „червените” от „Анфийлд” играха за трофея чак през 2006 година. Този път мърсисайдци обаче си спечелиха правото да излязат в този двубой заради 19-ата си титла, която те спечелиха през миналия сезон.

За съжаление срещата на „Уембли” ще се проведе без публика, въпреки добрите намерения на Футболната асоциация да пусне ограничен брой зрители на 90-хилядното съоръжение в английската столица.

96 снимки

АРСЕНАЛ – ЛИВЪРПУЛ /18,30 часа, пряко по DIEMA SPORT 2

„Уембли”, Лондон

Рефер: Андре Маринър

Вероятни състави:

Арсенал: Лено, Салиба, Давид Луис, Тиърни, Бейерин, Джака, Торейра, Сака, Пепе, Лаказет, Обамеянг

Мениджър: Микел Артета

Ливърпул: Алисон, Александър-Арнолд, Гомес, Ван Дайк, Робъртсън, Кейта, Фабиньо, Джоунс, Салах, Фирмино, Мане

Мениджър: Юрген Клоп