Шампионът Ливърпул приема Арсенал в голямото дерби от 3-ия кръг на Висшата лига. Срещата е тази вечер от 22 часа българско време и може да я наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък ще може да видите всички голове и всяка интересна ситуация от „Анфийлд”.

Двата тима се намират в отлична форма от началото на кампанията. И Ливърпул, и Арсенал записаха победи в първите си две срещи от сезона. Шампионите надделяха трудно над новака Лийдс с 4:3, а след това удариха Челси в Лондон.

Арсенал пък се наложи над Фулъм, а след това си взе мача и срещу Уест Хем.

По стечение на обстоятелствата, Ливърпул и Арсенал ще се изправят един срещу друг два пъти в рамките на само три дни. Освен днес, двата гранда си дават среща и в четвъртък, но този път в мач от Карабао къп.

Ливърпул излиза като фаворит в двубоя. „Червените” спечелиха последните си четири мача у дома срещу Арсенал, като това е най-добрата им серия срещу този противник от 1988 година, когато приключва серията им от седем мача срещу „артилеристите”.

През юли тази година Арсенал победи Ливърпул за първи път в последните десет двубоя между двата тима във Висшата лига (4 равенства, 5 загуби).

Мача за Ливърпул пропускат капитанът Джордан Хендерсън, Жоел Матип и Алекс Окслейд-Чембърлейн. И тримата лекуват различни травми. Под въпрос за сблъсъка са вратарят Алисон Бекер и новото попълнение Тиаго Алкантара.

В групата на „червените” обаче се завръща Джо Гомес, който най-вероятно ще започне като титуляр в сърцето на отбраната на домакините с Върджил ван Дайк.

Калъм Чембърс, Мартинели и Шкодран Мустафи пък са отсъстващите за тима на Микел Артета.