Мениджърът на Арсенал Микел Артета каза, че иска отборът му да се наслаждава на сериозен напредък към върха, сравнявайки успехите на Ливърпул под ръководството на Юрген Клоп. Ливърпул завърши осми в първия сезон на Клоп, след което игра финали за Купата на Лигата, Лига Европа, два пъти в ШЛ (единият спечелен), а също така клубът вече е и актуален ампион на Англия.

Все пак Артета предупреди, че контекста сега е различен в играта и не може да се сравнява с Клоп от 2015-а. „Това, което правят те, е феноменално”, започна испанецът.

„Определено се видя, че им отне време да пренаредят състава си и почнаха да взимат играчи, които им трябват, а не такива, за които се говори. Мисля, че свършиха умна работа на всяка една позиция. Ние знаем, че имаме нашият път и друго мислене, така че е различно. Просто искаме да надградим по сходен начин. Моята цел в клуба е отборът да дава най-доброто от себе си”, допълни той.

Ливърпул си осигури титлата в Англия през тази кампания предсрочно и е близо до 100-точковата бариера през сезона. Двата отбора се срещат идната сряда един срещу друг и Артета вярва, че мърсисайдци ще бъдат пределно мобилизирани за победа.

„Ако следим мачовете им, те са винаги с най-доброто и опитват да победят. Резултатът с Манчестър Сити е различно нещо, тъй като там беше под въпрос настроението и енергията в тима след официализирането на титлата”, призна още Микел Артета.