Звездата от английската Висша Лига Уилфрид Заха обвини фенове на Манчестър Юнайтед и Ливърпул в расизъм, след като последните си позволили да го наричат „черна маймуна”. Футболистът на Кристъл Палас публикува оплакването си в „Инстаграм” след успеха на неговия тим над Уест Бромич Албиън с 2:0 в турнира за Азиатската купа на Премиършип.

„Ако феновете на Ман Юнайтед и Ливърпул се чувстват по-добре, като ме наричат „черна маймуна” под моите постове… бъдете свободни да продължите, ако това прави деня ви по-хубав”, гласеше посланието на 24-годишния техничар.

По-любопитното е, че Заха игра от 2013 до 2015 именно за Юнайтед, преди отново да се върне в Палас за своя втори престой.

Днес по време на мача с Уест Бромич мениджърът на „орлите” Франк де Бур обвини играчите на съперника в това, че умишлено са опитвали да наранят Заха. „Когато става дума за честно единоборство, аз нямам никакъв проблем, но специално за Уилф Заха те нарочно го целеха, искаха да го контузят, а ние не можем да приемем това. Ако наистина намерението е Висшата лига да се продава още по-добре, трябва са избягват подобни луди влизания”, отсече Де Бур.