Помощникът на Юрген Клоп Пепин Линдерс сподели, че би бил горд да наследи германския специалист начело на Ливърпул един ден, но и подчерта, че тази тема не стой на дневен ред. 

Холандецът е част от екипа на Клоп още от пристигането на харизматичния треньор на "Анфийлд" през 2015-та година, с изключение на кратък престой през 2018-та година начело на отбора от родината му НЕК Ниймеген. 

Линдерс е смятан за изключително важна част от екипа на Клоп, който изведе "мърсисайдци" до тримуфа в Шампионската лига и е на път да доведе и до прекъсване на негативната серия от 30 години без титла от Висшата лига. Самият холандец обаче мисли само и единствено за настоящето, без да се впечатлява от спекулациите относно това дали ще наследи Клоп. 

"Тези слухове ме карат да се гордея, но това не е реалистично, защото това нее  важно в настоящия момент. Единствената ми цел е да подпомогна Юрген в изграждането на този страхотен проект", сподели Линдерс. 

"Юрген е сред най-важните хора в живота ми, тъй като той ми даде възможността да водя тренировъчния процес на първия отбор и да съм толкова навътре в методологията на тренировките". 

"Това е моят живот. Изпитвам страст към клуба и се чувствам привилигерован да работя с толкова ентусиазирани колеги. Подобно чувство, каквото изпиваме в момента, може би няма да бъде налице никъде до края на животите ни", завърши пламенната си възхвала младият специалист пред английското издание "The Atheltic".