Асистентът на Юрген Клоп в Ливърпул Пеп Линдерс сподели, че моментът, в който клубът е спрял да си продава най-добрите играчи, е бил този, в който нещата са тръгнали нагоре. 

"Мърсисайдци" спечелиха в последователни сезон купата от Шампионската лига, както и титлата във Висшата лига, установявайки статута си на един от най-силните клубове в световния футбол понастоящем. Нидерландецът Линдерс напомня обаче, че това нямаше да е възможно, ако Ливърпул беше продължил да се разделя с големи си звезди, както го направи при продажбите на Луис Суарес и Рахийм Стърлинг. 

Помощник-треньорът споделя, че това е била целенасочена промяна на стратегията с цел постигането на големи успехи на европейската и английска сцена.

"Смяната на стратегията беше преднамерена. Разликата между елитните европейски клубове и останалите е, че най-големите успяват да си запазят най-добрите играчи", започна дясната ръка на Клоп. 

"Ливърпул дълго време беше във втората категория, губейки играчите си, които преследваха трансфери в по-големи европейски отбори. След спечелването на Шампионската лига знаехме, че ако запазим настоящият състав, то това ще е по-важно дори от евентуален входящ трансфер. В даден момент просто разбираш, че вече седиш на купчина злато и няма нужда да преследваш повече", завърши коментарът си по темата Линдерс.