Защитникът Деян Ловрен ще се завърне в групата на „червените” за гостуването на Кардиф Сити във Висшата лига. Хърватинът пропусна визитата на Порто в Шампионската лига заради настинка, но мениджърът на тима Юрген Клоп вярва, че той вече е възстановен и ще може да разчита на него.

Германският специалист допълни, че няма нови контузени състезатели след двубоя от Шампионската лига в сряда.

„Ще видим какво е състоянието на Ловрен. Деян беше болен, но вече би трябвало да бъде готов. Ще видим. Всички други са на линия. Не съм чул за нови проблеми след мача с Порто. След всеки мач винаги има няколко играчи с лек и малки проблеми, но нищо сериозно. Всичко трябва да бъде наред и всички трябва да са в групата”, коментира Юрген Клоп.

Джо Гомес записа първи минути за първия състав след четиримесечно отсъствие. Той се появи през второто полувреме на мача с Порто. Клоп обаче призна, че той и Алекс Окслейд-Чембърлейн ще трябва да покажат търпение, за да се върнат в титулярните 11, имайки се предвид формата на титулярите в момента.

„Джо изглеждаше добре. Той игра 60 минути за втория отбор миналата неделя и сега още 20 минути срещу Порто. Всичко изглежда добре. Дали ще започне като титуляр срещу Кардиф, ще видим. Имаме много играчи, които са в ритъм, което е добре за нас, но добре в също, че имаме и него. Това е много важно. Същото се отнася и за Окс. Не става дума за това да бъдеш готов и да влезеш незабавно в игра. Когато другите играчи не показват никакъв спад във формата си, идваме до подобна ситуация. Страхотно е обаче, е вече ги имаме обратно в състава”, каза Юрген Клоп.