Бившият бранител на Ливърпул Стивън Уорнък смята, че Юрген Клоп трябва да даде почивка на Мохамед Салах, Садио Мане и Роберто Фирмино този сезон или рискува те да се преуморят. 

Триото на Ливърпул в атака има по над 50 мача на човек за клуба от началото на изминалата кампания, докато и тримата бяха с националните си отбори по време на лятната пауза. „Червените“ измъкнаха труден успех при визитата на Саутхемптън с 2:1 в събота, само три дни след успеха си над Челси за Суперкупата на Европа, и Уорнък вярва, че мърсисайдци могат да изпитат затруднения през настоящата кампания, ако не ротират нападателите си.

„Мисля, че Клоп е наясно, че ще бъде тежко, когато си въвлечен в седем надпревари на старта на сезона“, започна бившият играч на „червените“.

„Идват нови мачове, и от непосредствено след края на Копа Америка и Купата на Африка. Той знае отлично, че играчите ще се нуждаят от почивка в даден етап от сезона. Клоп вече говори открито за това как трябва да намери време през сезона, да даде почивка на Салах, Мане и Фирмино".

Кога ще избере да го направи? Вероятно, около ФА Къп. Ако може да я даде преди това, може би ще му се наложи да го стори. Той разполага с Дивок Ориги, Джердан Шакири и Риан Брустър, които ще играят през сезона. Той има опциите, въпросът е кога ще се обърне към тях“, добави той.

Ливърпул се изправя у дома срещу Арсенал в събота, като само головата разлика разделя двата отбора на върха във Висшата лига. Уорнък е на мнение, че играчите трябва да се ротират, той очаква "мърсисайдци" да стартират със Салах, Мане и Фирмино в предни позиции срещу „топчиите“, а Ливърпул е устремен към поставянето на клубен рекорд от 12 последователни победи в Премиършип.

„Те трябва да са готови за големите мачове. Никога няма да си на 100% в даден двубой, но колкото се може по-близо до това, той се нуждае от тях“, завърши Уорнък. /БГНЕС