Лукас Лейва беше принуден да прекрати кариерата си на 36-годишна възраст, поради сърдечно заболяване. Бившият футболист на Ливърпул беше изтеглен от предсезонната подготовка с Гремио през декември, след като рутинни прегледи разкриха възможен проблем. Халфът се появи на пресконференция и беше видимо емоционален, когато потвърди, че е бил принуден да се пенсионира преждевременно.

"Първо бих искал да благодаря на Гремио за цялата подкрепа през тези три месеца. Днес обявявам пенсионирането си. Беше труден период, мисля, че това е първият път, когато плаках за това. Но мога само да ви благодаря. Приключвам там, където бих искал, а не както бих искал. Но съм сигурен, че ще започне нов цикъл. Имах голяма надежда, че това може да бъде обърнато, но не беше така. Здравето ми е на първо място", сподели Лейва.

Лукас Лейва също публикува емоционално сбогуване с феновете в една от социалните мрежи, където говори за гордостта си да играе за Гремио, Ливърпул и Лацио, както и за националния отбор на Бразилия. Полузащитникът спечели Купата на Лигата и Купата на Италия по време на престоя си в Европа и има 24 победи с отбора на "селесао".

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Lucas Leiva (@leivalucas)