Бившият футболист на Ливърпул Стив Никол настоява, че тимът трябва да получи шанса си да спечели титлата през този сезон и разкритикува противоречивите призиви на Рио Фърдинанд да се анулира останалата част от кампанията поради коронавирусната пандемия. Всички мачове в страната бяха спрени най-рано до края на април, но беше потвърдено, че сезонът ще бъде удължен за неопределено време, докато не бъде завършен. Има предложения, че останалите 92 мача могат да се играят при затворени врати.

Въпреки това легендата на Манчестър Юнайтед Фердинанд изрази опасенията си относно плановете, тъй като смята, че няма как кампанията да бъде завършена, без да се компрометира здравето на феновете и играчите.

Бившият защитник на „мърсисайдци“ обаче оспори твърденията на Фердинанд и не вижда причина, поради която сезонът не може да бъде завършен изцяло.

„Защо [да се анулира сезонът]? Начинът, по който [Фърдинанд] говореше, всичко беше свързано с безопасността на играчите “, заяви Никол пред „ESPN“

„Е, играчите не тренират, не са заедно, отборите не са заедно. Когато започнат да играят отново и са заедно, тогава няма да има рискове за играчите. Следват десет мача. Но фактът, че ви остават десет мача, отборите от най-висока класа играят събота - сряда, събота - така три мача на седмица. Ще ви отнеме между три и четири седмици, за да изиграете 10 мача. Какъв е проблемът с това? Ще анулирате цял сезон заради три или четири седмици? Това няма никакъв смисъл за мен", заяви Никол.