Бившият футболист от Висшата лига на Англия Дани Милс заяви, че мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп трябва да бъде арестуван заради начина, по който отпразнува победния гол на своя тим в градското дерби срещу Евертън.

Дивок Ориги донесе успеха с 1:0 в шестата минута от добавеното време с едно от най-куриозните попадения, които историята на Висшата лига познава. Това изстреля подивелия от радост Клоп директно към централния кръг, където германецът тичаше и крещеше с всички сили.

Според бившия бранител на Лийдс и Англия Дани Милс поведението на Клоп е било крайно недостойно и самият той е шокиран от действията на треньора. „Абсолютно шокиращо е това, което той направи”, коментира Милс пред Би Би Си.

„Затичай се край тъчлинията, напусни техническата зона, празнувай с щаба си – нямам проблем с тези неща, дори изобщо. Обаче да се затичаш към центъра на терена… Ако това го направи фен, разбира се, че ще бъде арестуван. Мисля, че това беше неуважително към Евертън и той е наясно.”

„Да, става дума за дерби, това е голям мач, но не можеш да се затичаш към центъра на терена. Независимо дали е в последната минута или не”, аргументира се Милс.