Отборът на Астън Вила изпусна важни три точки по пътя към зона Шампионска лига. Въпреки поражението с 0:1 от Брайтън, бирмингамци остават в топ 4. Съставът е на четвърта позиция с 67 точки след 36-ия кръг във Висшата лига на Англия.

В същото време „чайките“ са на 11-о място с 47 пункта, след като тимът победи за първи път в последните си 7 шампионатни двубоя.

Тотнъм, който излиза по-късно днес срещу Ливърпул, е на 5-а позиция във временното подреждане с 60 точки, но с два мача по-малко.

Отборът на Брайтън беше по-активният тим, с което заслужи своята изстрадана победа. Тимът създаде повече голови положения и по-често поглеждаше към вратата на съперника. Развръзката обаче дойде в края на срещата след отсъдена дузпа. Единственото попадение реализира Жоао Педро.

В 68-ата минута Паскал Грос се разписа с прецизен удар в долния ляв ъгъл, но попадението не беше официализирано заради засада.

В 79-ата минута Джон Макгин вкара топката в мрежата на Брайтън, но попадението не беше зачетено заради засада. Само няколко минути след това Дани Уелбек беше много близо до попадение, стреляйки от неудобна позиция, от малък ъгъл, но на сантиметри от вратата на Вила.

В 85-ата минута Брайтън получи най-добрата си върможност. Главният рефер отсъди дузпа за съприкосновение между Езри Конса и Адингра. Жоао Педро се нагърби, стреля, но вратарят Робин Олсен отрази, при добавката обаче нападателят се разписа за 1:0.