Ливърпул и Челси се изправиха един срещу друг на "Анфийлд", намирайки се в страхотни победни серии. И за нещастие и на двата тима, те намериха своя край след равенството помежду им 1:1 в най-голямото дерби от кръга в Премиършип. 

Бившият играч на лондончани Мохамед Салах беше близо до това да е единственият герой в битката с попадението си в средата на първата част, но "сините" спасиха кожата с шедьовър малко преди края на Уилиан и така битката остана без победител. 

В началото си този двубой предложи предимно здрава битка. Атомното нападение на Ливърпул беше замръкнало в тези моменти и от него нямаше помен. Затова пък "сините" от Лондон имаха своите възможности да се разпишат, които така и не използваха. 

Набезите на Мохамед Салах и пасовете на Филипе Коутиньо бяха единствената опасност за Тибо Куртоа, но защитата на гостите се справяше. Еден Азар и Алваро Мората бяха опасните хора за лондончани и те бяха близо да изковат попадение. 

В 21-та минута белгийският ас на Челси отправи първия точен изстрел към една от двете врати, като в последния момент Симон Миньоле изби влизащата до лявата му греда топка. Така статуквото се запази, а в тези минути "сините" налитаха като разгневени оси. 

Само две минути след това Азар изведе Дани Дринкуотър сам срещу Симон Миньоле, но белгиецът излезе навреме и предотврати опасността, та даже успя да избие в крака на съперника и да спечели аут. 

Поредната възможност, за която Челси със сигурност съжаляваше, че не реализира, дойде в следващата атака. Тогава и Давиде Дзапакоста пробва късмета си с удар от дистанция, но пак Миньоле беше на мястото си. 

В 25-та минута дойде и най-спорната ситуация, когато Челси поиска дузпа за игра с ръка на Джордан Хендерсън в наказателното поле, но реферът Майкъл Оливър прецени, че няма основания да показва бялата точка. 

Така лондончани не успяха да оползотворят масирания си натиск в тези минути и по-късно съжаляваха. Играта постепенно се поуспокои, а първият истински добър шанс за домакините се откри едва в 41-та минута, когато ударът на Мохамед Салах от дистанция при една бърза атака мина на няколко сантиметра встрани от вратата. 

Така почивката дойде при нулево равенство. А след подновяването на играта битката продължи да е равностойна. Салах и Коутиньо обаче ставаха все по-опасни, а на Куртоа му се налагаше все по-често да се намесва решително. 

Алваро Мората и Еден Азар пропиляха хубави възможности пред гостите от Лондон и те страдаха в 65-та минута за пропуските си. Тогава Филипе Коутиньо направи страхотен пробив до наказателното поле, и свърна към Алекс Окслейд-Чембърлейн. 

Там обаче Тиемуе Бакайоко игра нескопосано и позволи топката да стигне до нахлуващия на бясна скорост Мохамд Салах, който с техничен удар покрай Куртоа откри резултата и хвърли "Анфийлд" в екстаз. Египтянинът отказа да се зарадва за гола в мрежата на бившия си отбор. 

И това попадение трябваше да се окаже достатъчно за мърсисайдци за трите точки, защото те отбиваха страхотно набезите на Челси в минутите след това. Сеск Фабрегас обаче раздвижи добре атаката на лондончани след влизането си като резерва и това даде резултат. 

Той изковаваше хубави ситуации за съотборниците си, но те не бяха концентрирани в последния момент. Маркос Алонсо изпусна страхотна възможност и в крайна сметка мачът отиваше към победа за домакините. 

Преди да блесне Уилиан с невероятен шедьовър. В 86-та минута бразилецът получи една топка в наказателното поле и май искаше да центрира. Но топката придоби такъв фалц, че прехвърли Миньоле на голлинията, за да се озове в мрежата му. Какъв гол само!

В последната минута на мача Салах можеше да се превърне в големия герой на тима си с второ попадение, но ударът му от близка дистанция беше избит от Куртоа и в крайна сметка повече попадения не паднаха. 

Така двата тима се задоволиха с по точка, която сложи край на победните им серии и не им помага особено в преследването на върха. Но все пак до края на сезона в Премиършип има достатъчно време и развръзката тепърва предстои.