Едно от най-важните решения, взети от Ливърпул в модерната история на клуба е свързано с едно „извънземно телефонно обаждане”. Това разкри човекът, довел Юрген Клоп на „Анфийлд” – Майк Гордън.

Гордън, президент на ФСГ, който е собственик на мърсисайдци, лично е държал германецът да поеме клуба от северозападна Англия и да го развие по неговата идея.

Клоп стартира слабо в Англия с Ливърпул, завършвайки осми в сезона, в който пое клуба през октомври, след което започна неговото изграждане на бленуваната „машина” на специалиста от Щутгарт. Ливърпул се класира в Топ 4 в първия пълен сезон на Клоп, след което стигна до финала в Киев, загубен с 1:3 от Реал Мадрид, за да може при повторния финал да вземе шестата европейска купа в историята си.

Клоп се удиви от качеството на Юнайтед и футболът, който практикува

След престоя си в Борусия Дортмунд, Клоп се утвърди като високоценен треньор, но малцина предсказваха неговия възход в Ливърпул. Изглежда, че Гордън е един от тях, който е виждал в германеца бъдещата революция на „Анфийлд”.

„Аналитично, в Дортмунд нещата се подредиха много добре спрямо очакваното представяне на Юрген Клоп там”, заяви Гордън пред Sports Illustrated. „Обадих се на Юрген и проведохме изключителен, „извънземен” разговор. Тогава вече ми беше ясно, че той е правилният човек, който трябва да поеме Ливърпул. Ангажирахме среща в Ню Йорк, където проведохме дълга вечерна дискусия, която премина и на следващия ден. Това беше перфектният избор. Той е феноменален човек. Прекарал съм 30 години в бизнеса с инвестиции, работил съм с най-добрите изпълнителни директори в света, но Юрген е много пред тях. Ако не беше мениджър, със сигурност щеше да управлява най-добрата компания в света”, призна Майк Гордън.

Солскяер: Не ни е страх от Ливърпул

Гордън, който през миналия месец бе на борда на частен самолет, който имаше проблеми на летището в Ливърпул, е отговорен за управлението на клуба и понастоящем наблюдава категоричната доминация на отбора навсякъде. „Червените” са на прага да прекратят „суша” от 30 години без титла в Англия, за да триумфират с 19-ата си титла през май 2020-а година. Те са на 14 точки пред Манчестър Сити след 1 мача, а представянето на отбора към момента е повече от задоволително след континенталния требъл, завоюван през 2019-а година.