Двама от играчите, които лекуваха различни травми, се завръщат в състава на Ливърпул за гостуването на „червените“ на Брайтън във Висшата лига. Става дума за защитника Жоел Матип и капитана на тима Джордан Хендерсън. Деян Ловрен, Джо Гомес и Адам Лалана обаче продължават да не тренират и със сигурност пропускат срещата.

Матип, който претърпя операция на ключицата през декември, вече проведе една тренировка с тима вчера, а днес към заниманията ще се присъедини и Хендерсън.

„Жоел тренира с тима за първи път вчера, което разбира се е наистина добре, трябва обаче да видим. Трябва да решаваме ден за ден как се справя. Не съм 100% сигурен. Той обаче се чувства добре и това е много добре за нас“, коментира Клоп.

„Хендо ще тренира с нас днес. Ще изчакаме и ще видим какво точно значи това. Адам Лалана е извън строя, Деян също е аут, както разбира се, така и Джо Гомес. На всички състоянието им се подобрява, това е ясно. Засега не знам дали някой друг се завръща или пък такъв, който отпада от сметките. Това е ситуацията за момента“, каза още германският специалист.

Мачът между Брайтън и Ливърпул е в събота от 17 часа и може да го наблюдавате пряко в ефира на DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.