Бранителят на Ливърпул Джо Гомес смята, че влиянието на Върджил ван Дайк върху представянето на европейския клубен шампион е незаменимо. Победата през уикенда над големия враг Манчестър Юнайтед с 2:0 направи така, че „червените” продължиха вездесъщата си серия в Англия, след като тимът отново е с 13 точки пред Манчестър Сити. Именно гол на Ван Дайк даде превес на Ливърпул срещу „червените дяволи”.

Гомес се утвърди като централен бранител до холандеца, след като помогна на отбора да регистрира рекордните седем поредни сухи мрежи в елита на Англия.

„Забавлявам се с Върджил. Всеки в отбора е наясно колко се радвам, когато той вкара. Работим много на тренировките върху статичните положения и те се отплащат накрая”, каза Гомес пред сайта на клуба.

„Не мисля, че е лесно да се замени влиянието му в отбора. Той е доминантен характер, доминантен футболист. Всичко в него е специално и сме радостни, че го имаме в нашия отбор – той е като мой голям брат! Чудесен футболист и невероятен човек”, продължи с възхвалите младия бранител.

„Позитивно е, че моето присъствие доведе до тези статистики, но аз винаги давам всичко от себе си, за да помогна на отбора. Знаем колко важен е всеки следващ мач и се фокусираме само върху него. Никой не мисли, че е повече от другия, а всеки разсъждава отборно, което е най-важното нещо. Има толкова различни характера в съблекалнята, но мениджърът се грижи да пази това. Трябва да сме фокусирани и да продължаваме”, каза още Гомес.

Гол на Мохамед Салах в добавеното време материализира успеха за тима на Юрген Клоп в голямото дерби с Юнайтед, въпреки че тимът доминираше в голям процент от времето. „Смятам, че трябваше да имаме по-голяма преднина от 2:0 в края на мача, но най-важното е победата и представянето на отбора. Можем да извадим много позитиви от мача, защото знаем какво значи той за Англия, така че вече гледаме напред”, констатира Джо Гомес.