Бившият нападател на Тотнъм Мидо припомни, че Ливърпул няма да има право да спре Мохамед Салах от участие в редица форуми на националните отбори през идния сезон. 

GettyImages/Gulliver
100 снимки

Поради пандемията от коронавирус редица големи международни турнири бяха отложени за следващата година, което ще доведе и до сериозни главоболия за клубните треньори. 

Това особено ще важи за Юрген Клоп и Ливърпул, тъй като Салах на теория може да участва на Купата на Африканските нации, както и на Олимпийските игри. Мидо натърти, че "мърсисайдци" няма да имат право да спрат Салах, тъй като има стриктно определени правила на ФИФА.

"Салах трябва да отиде на Купата на Африканските нации и Ливърпул нямат право да го спрат. Има си правила на ФИФА за случая. Единствено, ако Салах не иска да участва, може да стигне до подобен сценарий", започна египетския стрелец. 

"Всички африкански футболисти имахме проблеми, докато играехме в Англия, затова се радвам, че предишното издание на Купата на Африканските нации беше изиграно през лятото", завърши Мидо.