Бившият египетски футболист - Ахмед Хосам Мидо, смята, че неговият сънародник - Мохамед Салах, рано или късно ще отиде в Реал Мадрид или Барселона. В интервю за "CNN" Мидо сподели, че крилото на Ливърпул ще напусне "Анфийлд" още през това лято.

"Никога не знаеш във футбола. Ако Реал или Барса дойдат за теб, твоето мислене се променя. Всички играчи започват да желаят да отидат там. Реал и Барса са различни отбори, без да обиждат Ливърпул", заяви бившият играч на Аякс, Тотнъм, Мидълсбро и Уигън.

"Мисля, че Реал и Барса в момента чакат да видят как ще се развие сезонът на Салах. Те не са отбори, които купуват играчи след една добра година. Мисля, че ако Салах вкара 25 гола, испанските отбори ще дойдат и тогава за Ливърпул ще стане трудно да го задържи", допълни Мидо.

През този сезон 26-годишното египетско крило е вкарал 16 гола в 27 двубоя във всички турнири. В последните 18 месеца Мохамед Салах е основна част от проекта на Юрген Клоп, който в края на май изведе Ливърпул до финала в Шампионската лига (1:3, загуба от Реал Мадрид) и в момента държи тима в битката за титлата във Висшата лига.