Звездата на Ливърпул Мохамед Салах е впечатляващ пред гола и през настоящия сезон, но една тенденция сериозно притеснява феновете на „червените”. Въпреки своите 16 гола в 28 срещи на всички фронтове дотук, египетският национал изпитва трудности да бъде решаваща фигура, когато нещата опрат до мачове срещу големите съперници.

Най-скорошният пример – загубата с 1:2 от Манчестър Сити на „Етихад” – затвърди впечатленията. Като се изключат ситуацията с гредата на Садио Мане през първото полувреме и един голов шанс към края на мача, Салах беше незабележим в един от най-важните мачове на своя тим. Това не се случва за първи път, тъй като в 7-те мача на Ливърпул срещу опоненти от настоящия топ 6 (Манчестър Юнайтед, Тотнъм, Манчестър Сити, Арсенал и Челси) на Висшата лига, африканецът се е разписал само веднъж (от дузпа при 5:1 над Арсенал). До този момент Салах така и не е успявал да опъне мрежата срещу тим от топ 4. В споменатите мачове той се е отчел и само с 1 асистенция.

В груповата фаза на Шампионската лига именно Салах вкара важния гол за финалната победа над Наполи с 1:0 у дома, която прати „червените” в елиминациите. Извън него обаче той не съумя да се разпише при гостуването срещу италианците (загубено с 0:1), както и в двете срещи срещу Пари Сен Жермен (победа у дома с 3:2 и загуба 1:2 в Париж).