Мениджърът на Арсенал Унай Емери намекна, че новата придобивка на тима Никола Пепе може да започне като титуляр срещу Ливърпул в дербито от 3-ия кръг на Висшата лига.

Двата тима, които са единствените с пълен актив от точки – по 6, се изправят един срещу друг в събота от 19,30 часа на стадион „Анфийлд”.

Сблъсъка може да наблюдавате в пряко предаване по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA. В GONG.BG пък може да намерите всичко интересно от мача, както разбира се, и всеки един гол и спорен момент.

Пепе бе приет с големи надежди на „Емиратс” след трансфера си през лятото. Атакуващият футболист бе трансферна цел и за Ливърпул, но в крайна сметка Пепе реши да подпише с лондончани.

В първия мач от сезона срещу Нюкасъл, Пепе се появи на терена като резерва, записвайки 20 минути игра. Във втория кръг срещу Бърнли котдивоарецът получи повече време, след като влезе в игра на почивката.

ГАЛЕРИЯ: Огромна новина за Ливърпул и "Анфийлд"

„Най-важното нещо е, като човек, да му помогна той и семейството му да се чувстват добре тук. Никола работи с нас вече три седмици. Той не проведе подготовка с нас, но постепенно се чувства по-добре и по-добре”, коментира Емери.

„В първия мач например, той игра 15 минути, след това 45 срещу Бърнли. Мисля, че индивидуалното му представяне се подобрява постепенно. В събота, може би ще бъде готов за повече минути. Ще реша за това утре, но наистина неговият прогрес е позитивен и е добър както за отбора, така и за него”, каза още специалистът.

В последните си три гостувания на „Анфийлд”, Арсенал записа три поражения, допускайки цели 12 гола.

„Говорим за голям стадион с голяма атмосфера. Бих искал да играем всеки мач у дома в нашия прекрасен стадион, пред нашите прекрасни фенове. Понякога обаче се налага да гостуваме и да се изправяме срещу големи отбори с големи фенове. Мисля, че нашата мотивация за събота е доста голяма. Там ще има фенове на Арсенал, които ще ни помогнат. Предизвикателството е голямо. Този мач ще бъде различен от този с Бърнли, защото играем срещу съвсем различен тим. Тактиката ще бъде различна, но искаме да играем и да покажем какъв отбор сме в момента”, каза още Унай Емери.