Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп бе обвинен от Футболната асоциация на Англия в непристойно поведение при драматичната победа с 1:0 над Евертън в неделя. По всичко личи, че германският наставник ще получи санкция за навлизането си в централния кръг в секундите след победния гол на Дивок Ориги.

Белгийският нападател на „червените” се разписа в 6-ата минута от добавеното време след редовните 90, а това отприщи емоциите на харизматичният германец. Той се спусна към центъра на терена, където прегърна вратаря Алисон Бекер, а после на бегом се върна обратно към скамейката. Впоследствие той обясни, че се извинил на колегата си от Евертън Марко Силва за своите действия, с които не е целял да прояви неуважение. Португалският наставник обаче заяви, че не чул извинение от Клоп за невъздържаната реакция.

„Трябва да се извиня, но не можех да се овладея. Не исках да се държа неуважително, но просто не успях да се спра. Планът ми не беше да изтичам дотам. Когато вече реших да спра, вече бях близо до Алисон. Той беше много изненадан”, сподели Клоп на пресконференцията си след срещата.

Много от анализаторите на Албиона не бяха очаровани от действията на Клоп, като Дани Милс изказа мнение, че ако фен направи  подобно нещо, то той ще бъде арестуван.