Ливърпул ще се изправи срещу Уест Хем в откриващия мач на сезона за двата тима, ала мърсисайдци може да не използват едно от новите си попълнения Фабиньо в мача срещу „чуковете”.

Бившият футболист на Монако пропусна заниманието в четвъртък със своите съотборници на „Мелууд”, а по-късно стана ясно, че има лек мускулен проблем след приятелския мач срещу Торино.

Полузащитникът, струващ 43 милиона лири, е бил видян как напуска базата на тима с доктора Анди Мейси.

Ливърпул не е потвърдил, че бразилецът няма да бъде на разположение, но ще се наблюдава неговото състояние в следващите 48 часа, за да се види как ще реагира на възстановителните процедури.

Ако Фабиньо не е на разположение за Юрген Клоп, то той ще трябва да стартира с капитана си Джордан Хендерсън, който се върна към тренировките на тима в началото на тази седмица. Мениджърът на мърсисайдци даде на Хендерсън 20 минути срещу италианския тим във вторник вечерта. Другата опция пред Клоп е да даде разиграващата роля на Джини Вайналдум. Холандецът игра на тази позиция в контролата срещу Наполи, когато Ливърпул победи вицешампиона на Италия с 5:0 в Дъблин.