От английския шампион Ливърпул потвърдиха информациите, че Върджил ван Дайк е със скъсани кръстни връзки след изключително изключително непрофесионалното влизане на вратаря на Евертън Джордан Пикфорд в краката на нидерландския капитан в дербито на града, завършило 2:2.

Ситуацията се случи в шестата минута, когато стражът на „карамелите” влезе с двата крака в опорния такъв на Ван Дайк, който нямаше шанс да доиграе мача на „Гуудисън Парк”.

От клуба отказват да оповестят колко време ще липсва Ван Дайк от игра, но най-големите опасения са, че Ливърпул няма да може да разчита на него за целия сезон. Също така бранителят ще мине операция на коляното си, след което ще започне процедура за възстановяване с медицинския тим на отбора, за да се върне към възможно най-доброто си ниво.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

При ситуацията Пикфорд бе спасен от директно изгонване и дузпа за Евертън след будещото вече повече от 24 часа след края на мача решение, че „рамото” на Ван Дайк е в засада, след което последва сблъсъка.

Вратарят на Англия можеше да бъде изгонен, ако Дейвид Куут – реферът на ВАР, беше посъветвал Майкъл Оливър да види отново инцидента, защото играчите могат да бъдат наказвани за опасна игра след подаване на сигнал, това не се случи.