Ливърпул и Дарби Каунти  завършиха при резултат 0:0 в редовното време в мач от Купата на Лигата. Последваха дузпи, при които "мърсисайдци" успяха да победят с 5:4, като Куивин Келехър спаси 3 наказателни удара, а Харви Елиът вкара победната дузпа, за да изпрати Ливърпул в следващия кръг.

32 снимки

Калвин Рамзи опита удар от разстояние в четвъртата минута, но топката премина встрани от лявата греда на Уилдсмит. В 31-та минута Фабио Карвальо се възползва от грешка в защитата на гостите и изпрати топка към точката на дузпата, но Лейтън Стюърт не успя да осъществи добър контакт с топката и пропиля страхотна възможност, изпращайки кълбото високо над вратата. Секунди след това Уилдсмит не се намеси убедително при центриране и Цимикас опита удър от въздуха, но не бе точен.

Фабио Карвальо опита техничен удар в 54-та минута, но не успя да затрудни вратаря на гостите, който отрази. В 80-та минута Дарби Каунти имаше възможност да вкара, но Джо Гомес притисна противника си, а Келехър уволи спокойно удара на нападателя на "овните". Минута след това Харви Елиът бе гениално изведен сам срещу Уилдсмит, но стражът направи виртуозно спасяване.

Макголдрик стреля с глава в 86-та минута след хубаво центриране, но Келехър бе на позиция и отрази. Двата отбора не успяха да си отбележат гол за редовните 90 минути и следва изпълнение на дузпи.

ДУЗПИ:

Дарби Каунти - 1-ра дузпа - Гол,  2-ра дузпа - Пропуск, 3-та дузпа - Пропуск, 4-та дузпа - Гол, 5-та дузпа - Пропуск

Ливърпул - 1-ра дузпа - Пропуск, 2-ра дузпа - Гол,  3-та дузпа - Пропуск, 4-та дузпа - Гол, 5-та дузпа - Гол

Ливърпул отстрани Дарби Каунти с 5:4 при дузпите.

Стартови състави:

Ливърпул: Куивийн Келехър, Калвин Рамзи, Джо Гомес, Натаниъл Филипс, Константинос Цимикас, Алекс Окслейд-Чембърлейн, Лейтън Стюърт, Стефан Байчетич, Боби Кларк, Мелкамоу Фрауендорф, Фабио Карвальо

Треньор: Юрген Клоп

Дарби Каунти: Джо Уилдсмит,  Ейрън Кашън, Хейдън Робъртс, Конър Хурихейн, Крейг Форсайт, Кори Смит, Макс Бърд, Люи Сибли, Уилям Осула, Джеймс Колинс, Натаниел Мейндъл-Лайнс

Треньор: Лиъм Росениор