Бразилският нападател на Ливърпул Роберто Фирмино отправи предизвикателство към Манчестър Сити, заявявайки, че мърсисайдци ще се борят за титлата в Англия и това е приоритет №1 за отбора.

Ливърпул похарчи 177 милиона паунда през това лято, за да може Юрген Клоп да изгради състава си по своя вкус и стартира с успех в първия кръг над Уест Хем с 4:0 у дома.

„Оптимист съм и вярвам, че сме способни да се преборим за нещо голямо през този сезон. Смятам, че имаме по-добър отбор, сравнение с предния сезон, а новите футболисти, които дойдоха ще ни подобрят през тази кампания. Знаем как да покажем това подобрение на терена и знаем, че за новите в Ливърпул няма да е лесно да се адаптират бързо. Другите в отбора ще им помогнем да се аклиматизират бързо, за да можем да поемем по пътя към трофеите”, сподели Роберто Фирмино пред английските медии.

Роберто Фирмино

източник: Gulliver/GettyImages

Роберто Фирмино се отличи с асистенция при успеха над „чуковете”, подавайки на Садио Мане за третия гол на Ливърпул.

„Тази година не трябва да се проваляме, след като притежаваме това качество. Моята мечта е да вдигна титлата в Премиър лийг с отбора на Ливърпул и ще дадем всичко от себе си, за да го направим”, завърши Фирмино.

Роберто Фирмино

източник: Gulliver/GettyImages

Ливърпул пътува до Лондон, за да гостува в понеделник на Кристъл Палас в последен мач от втория кръг на Висшата лига на Англия.