Първият кръг на Висшата лига за новия сезон вече е в историята. Някои от играчите впечатлиха, други разочароваха, а трансферите във фентъзи играта на Премиър Лийг вече кипят с пълна сила.

Предлагаме на вниманието ви петима души, които си заслужава да бъдат част от плановете ни за втория кръг на шампионата на Острова.

Дарвин Нуньес (Ливърпул, 9.0 млн.)

Независимо, че новият нападател на Ливърпул Дарвин Нуньес започна сезона на пейката, той вече отбеляза първия си гол. Уругваецът би могъл да получи място в стартовата единайсеторка на Юрген Клоп, след като бе точен 2 пъти в 2 мача, като резерва. Освен това той асистира за гола на Мохамед Салах срещу Фулъм и вече има 9 точки в играта, а цената му от 9 млн. не се е променяла, какъвто е случаят с немалко други футболисти.

Габриел Мартинели (Арсенал 6.1 млн.)

Бразилският млад състезател на Арсенал отбеляза първия гол за новия сезон във Висшата лига. Това отлично кореспондира и с формата в подготвителните срещи, в които 21-годишният Мартинели бе замесен в 6 гола. През 2021/22 той имаше 11 големи шанса за гол в домакинствата на Арсенал, което е повече от всеки негов съотборник, освен това той бе замесен в 47% от головете на тима на Емиратс, когато започваше като титуляр. Следващият мач на артилеристите е именно в северен Лондон, срещу Лестър.

Патрик Бамфорд (Лийдс, 7.5 млн.)

Английският нападател на Лийдс пропусна по-голямата част от миналия сезон, заради контузия, но през 2020/21, когато бе точен 17 пъти, Бамфорд донесе 18 точки на своите треньори в двата си мача срещу Саутхямптън. Във фентъзи играта Патрик Бамфорд вече има асистенция (за автогола на Раян Аит-Нури), а в последната контрола преди сезона той вкара два пъти на Каляри и направи голово подаване.

Айвън Тоуни (Брентфорд, 7.0 млн.)

Стрелецът на Брентфорд донесе 8 точки на своите виртуални треньори в първия кръг. Опасността, която той носи във въздуха би могла да предизвика ужасни главоболия за колебливата отбрана на Манчестър Юнайтед в първото домакинство за сезона на „пчеличките“. През миналия сезон Тоуни стреля 26 пъти с глава към вратите на противниците си, като единствено Хари Кейн имаше толкова много. А „червените дяволи“ пет пъти бяха обстрелвани с глава от състава на Брайтън, повече от всеки друг тим в първия кръг.

Кевин де Бройне (Манчестър Сити, 12.0 млн.)

На фона на статистиката и новото обещаващо партньорство с Ерлинг Холанд, Кевин де Бройне изглежда като отличен вариант за капитан във втория кръг. Като титуляр той донесе 8.7 точки средно на домакински мач през миналия сезон. Освен това той завърши 21/22 с 31 точни удара и 87 създадени положения, лидер в състава на Хосеп Гуардиола във всяка от двете категории.