Нападателят на Ливърпул Роберто Фирмино определено накара всички в лагера на тима да се притеснят за състоянието му. Медиите в Англия успяха да се доберат до кадри, които показват защо след наглед безобидната ситуация от скамейката на мърсисайдци реагираха моментално и замениха играча.

Предупреждаваме, че кадрите не са за хора със слаби сърца!

Инцидентът между Фирмино и Ян Вертонген се случи 20-ина минути след гола на бразилеца в 54-ата. Белгиецът с ръка удари съперника си в лявото око, а Фирмино директно падна на тревата. На първо четене контактът не изглеждаше много сериозен, но от времето, което медицинският екип прекара на терена, стана ясно, че положението е коренно различно.

След мача и победата с 2:1 мениджърът Юрген Клоп призна, че не знае дали Фирмино ще бъде на линия за откриващия двубой на „червените” в Шампионската лига срещу Пари Сен Жермен на „Анфийлд”. „Не съм много сигурен, но Роберто има контузия. Става дума за окото му. Ще го проверим. Не съм гледал повторения на ситуацията. Тя се разви на около 70 метра от мен. Нямам дори идея какво е станало. Определено не му е комфортно в момента”, коментира Клоп.