Измина осмия кръг във Висшата лига на Англия, а Ливърпул продължи с умопомрачителната си победна серия след драматична победа в самия край срещу Лестър Сити с 2:1. И ако шоковия развой бе уникален в съботния ден, то в неделя шампионът Манчестър Сити допусна изненадваща загуба у дома от Уулвс с 0:2. Ливърпул пък влиза в националната пауза не само като убедителен лидер с осем точки, но и като фаворит за титлата да завърши като шампион на Англия, нещо, което липсва на „Анфийлд” от 30 години насам.

Анализаторът за Sky Sports и бивш играч на вечния враг Манчестър Юнайтед – Гари Невил, не вижда как мърсисайдският тим може да загуби титлата оттук нататък. Според него реалността е такава, че е възможно Ливърпул да не стане шампион, но това психически няма да може никога да бъде преодоляно.

„Ливърпул е безспорният фаворит сега, но ако се контузи Ван Дайк или Салах, тогава нещата се променят. Моето футболно възпитание е такова, че във футболът всичко може да се промени, но сега не виждам как могат да загубят”, прозря Невил в студиото на Sky след неделната порция мачове от елита на Англия.

„Това беше перфектният уикенд, ако си фен на Ливърпул. Оттук насетне отборът просто трябва да запази разума”, пък допълни Джейми Реднап. „Те минаха през този период при Брендън Роджърс, вярвайки, че тогава е тяхната година. 30 години е дълъг период, а ако се опазят Ван Дайк и Салах здрави смятам, че това е тяхната година”, продължи той.


След мачовете за националните отбори Ливърпул може да загуби точки, след като има потенциален мач, който обичайно е тежък – гостуване на Манчестър Юнайтед в неделя, 20-и октомври. Срещата може да наблюдавате на живо по DIEMA SPORT 2, както и онлайн на PLAY DIEMA XTRA.


„Юнайтед се намира в тежък момент и ще играе много труден мач. Ливърпул среща Сити малко след това, а и там може да загуби точки, може и да не загуби”, призна Невил.”Неделният ден бе ужасен за град Манчестър. Сити зададоха толкова висок стандарт в защитата си и не допускаха голове. Отбраната не е такава, каквато беше”, допълни Гари Невил.