„Върджил ван Дайк е толкова класен футболист, че показва изкуството в защита да изглежда превъзходно”, сподели бившият футболист на „червените” Луис Гарсия.

Холандският стожер на Ливърпул е лидер в отбраната на тима, като отборът има 17 „сухи” мрежи през този сезон във Висшата лига на Англия. Ван Дайк също така се справя отлично и в предни позиции последно време, след като заби гол на Байерн Мюнхен в реванша за Шампионската лига (3:1), а също така вкара и срещу Беларус при успеха на Холандия с 4:0.

Бившият испански футболист Луис Гарсия е обратно в Ливърпул, за да вземе участие в мач на легендите на отбора срещу тези на Милан през уикенда. „Ван Дайк прави нещата да изглеждат лесни за Ливърпул”, сподели още той пред Sky.

„Смятам, че той е от този тип играчи, с който трябва да разполага всеки един отбор. Не заради начина, по който играе, а също така заради характерът, който носи на терена”, продължи той.

Луис Гарсия във Валенсия от лятото

„Когато е на терена, той винаги заема правилното място. Стилът му на игра задава темпото на игра и нещата са под контрол. Виждаме, че той ръководи целия отбор от линията на защитата. Ако си му противник и иска да игареш бавно, ти играеш така. Ако иска бързо, ти стартираш на високи обороти да играеш”, констатира Луис Гарсия.

„Именно заради това той е толкова важен за Ливърпул през този сезон и разбира се, че ще придаде класа на отбора за финалните мачове в битката за титлата срещу Сити. Той е сърцето на този проект”, продължи той.

Предстоящият мач между Ливърпул и Милан ще срещне 17 играча от епичния финал в Шампионската лига през 2005-а година, който се игра в Истанбул.

Наставникът на Милан Дженаро Гатузо, както и иконите Паоло Малдини, Андреа Пирло, Кака са част от играчите, които ще играят за „росонерите”. „Червените” ще бъдат подпомогнати от Стивън Джерард, Джейми Карагър, Сами Хупия и Йержи Дудек.