Бившият футболист и мениджър Пол Мърсън очаква мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп да бъде наказан заради невъздържаната си радост при драматичната победа с 1:0 над Евертън. Настоящият телевизионен анализатор обаче не пропусна да подчертае, че ако в случая ставаше дума за подобно деяние, извършено от Жозе Моуриньо, Футболната асоциация на Англия щеше да наложи абсолютно безмилостно.

Клоп се превърна в централна тема сред футболните привърженици, тъй като след победното попадение на Дивок Ориги дълбоко в 6-минутното продължение изтича към централния кръг, където прегърна вратаря Алисон Бекер, преди да се върне обратно в техническата си зона. От ФА вече обвиниха наставника в непристойно поведение, като в следващите дни ще стане ясно каква точно ще бъде санкцията му.

Мърсън, който е щатен анализатор на „Скай Спортс”, смята, че каквото и да бъде решението, то би било много по-различно, ако касаеше „любимец” на ФА като Моуриньо. „Тогава щяхме да си говорим за наказание от 25 мача, смея да твърдя. Нека го кажем така: ако ставаше дума за Жозе, той директно щеше да бъде изпратен на трибуните (още от главния съдия, тъй като имаше още да се доиграва от мача след попадението – б.р.) в мига, когато се върнеше в техническата си зона.”

„Жозе беше изгонен срещу Саутхемптън за това, че напусна техническата си зона. Има различен аршин за различните хора – всички обичат Юрген Клоп, като изключим феновете на Манчестър Юнайтед. Просто става дума за един случай от типа „не го прави пак” – никой не пострада, а и Марко Силва (мениджърът на Евертън – б.р.) беше окей с това.”

Темата беше коментирана също и от бившия играч на Уест Бромич Албиън Йонас Олсон, който също не беше впечатлен от действията на Клоп. „Ако аз бях играч на Евертън, щях да го нокаутирам. Не може да се радваш така, когато футболист е направил подобна грешка (визира вратаря на Евертън Джордан Пикфорд, без когото голът не би бил възможен – б.р.). Това е толкова неуважително. Мисля, че Клоп по принцип е забавен тип, но не и този път”, добави Олсон.