Северозападна Англия е готова за двете си големи градски дербита - Ливърпул - Евертън и Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити.

Цял свят ще насочи погледи към двете светилища на футбола - "Анфийлд" и "Олд Трафорд", а GONG.BG, GONG PLAY и DIEMA SPORT 2 ще направят и българските фенове съпричастни на драмата.

От 16.15 Ливърпул приема Евертън, в Мърсисайдско дерби №280.

И двата отбора са в серия от три поредни победи, но определено Ливърпул може да се чувства по-комфортно. Залогът за "червените" е и по-голям, след издънката на Челси в този 16-ти кръг и шансът да настигне лондончани на третата позиция.

Тимът на Юрген Клоп вкара 12 гола за два мача от началото на декември, но Сам Алърдайс също донесе оптимизъм за Евертън.

Контузените в лагера на гостите са доста повече, а ключовата битка се очаква да се реши или от Филипе Коутиньо или от Уейн Рууни.

Двубой с определящо значение за титлата в Англия пък трябва да бъде този на "Олд Трафорд" от 18.30 часа.

Ман Сити гостува там с 43 точки в актива си начело на таблицата, с 8 пред втория Ман Юнайтед и успех ще даде невероятно предимство на "Гражданите" още преди Нова година.

Сити загуби за първи път в официален мач от месец април насам през седмицата в Шампионската лига, но гостуването на Шахтьор Донецк бе без значение. Иначе серията във Висшата лига наброява вече 13 поредни победи, а вече се говори и за сезон без поражение за тима на Хосеп Гуардиола.

Ман Юнайтед също е в подем с четири поредни успеха във всички турнири. Ако "червените дяволи" победят, разликата на върха ще стане само пет точки и ще върне интригата в цялото първенство.

Специалистите прогнозират малко голове на "Олд Трафорд", като и двата отбора предпочитат да не загубят.

Пол Погба е наказан в състава на Жозе Моуриньо, а представянето на Ман Юнайтед до голяма степен ще зависи дали Давид Де Хеа ще спре Серхио Агуеро.