Мениджърът на Манчестър Сити – Пеп Гуардиола, говори за борбата за титлата в Англия към този момент. Испанецът посочи, че за трофея във Висшата лига могат да се борят цели седем тима.

Гуардиола сподели, че към момента фаворит за титлата е отборът на Арсенал, защото лондончани водят във временното класиране. „Артилеристите” имат преднина от две точки пред Сити.

Според испанеца обаче, най-големият конкурент за първото място е отборът на Ливърпул. Той допълни, че освен Арсенал, Ливърпул и Сити, за титлата могат да се борят още Тотнъм, Нюкасъл, Манчестър Юнайтед и Челси.

„В миналото, същият мениджър, със същия състав успя да направи 17 поредни победи, дори 18 поредни победи и то много пъти”, сподели Гуардиола относно Ливърпул. „В последните години го правиха много пъти, защо да не го направят отново? Никой не знае какво ще се случи след световното първенство, в трансферния прозорец и изобщо как ще се завърнат играчите. В момента фаворитът за титлата е Арсенал. Защо? Защото са на първо място, но разликата е малка”, каза още Пеп Гуардиола.