Голмайсторът на Манчестър Сити – Ерлинг Халанд, се завърна ри отбора, за да продължи рехабилитацията си преди сблъсъка срещу Ливърпул. 22-годишният норвежец не можа да помогне на страната си в мачовете от европейските квалификации, след като получи контузия в слабините срещу Бърнли в четвъртфиналите на ФА Къп преди паузата за национални отбори.

Този проблем сега поставя под сериозно съмнение участието на Халанд за предстоящия двубой на „гражданите“ срещу мърсисайдци в събота от 14:30 часа българско време. Въпреки това, той се завърна в Манчестър, след като прекара известно време в болницата в Барселона, която е в близки отношения с Ман Сити, а след това и на вилата си Марбея, където беше придружен от член на медицинския екип на „небесно-сините“.

Gulliver/GettyImages
44 снимки

The Times съобщава, че сега от Манчестър Сити сега ще направят допълнителни тестове на контузията на Ерлинг Халанд в слабините тази седмица, за да бъде установено дали той ще бъде на разположение на мениджъра Хосеп Гуардиола срещу отбора на Юрген Клоп в събота.

Бащата на Халанд – Алф-Игне, вече изрази съмненията относно това дали синът му ще вземе участие в дербито.

„Не съм лекар, но се съмнявам, че Ерлинг ще има време да се възстанови за мача срещу Ливърпул. Невъзможно е да изкарате две седмици без тренировки и след това да излезете на терена“, бяха думите на бащата на звездата на Сити.