Капитанът на Ливърпул Джордан Хендерсън е силно засегнат от ВАР след вчерашното градско дерби с Евертън. В събота видеотехнологията не зачете негов победен гол за 3:2 срещу "карамелите" в 93-ата минута и в крайна сметка сблъсъкът приключи 2:2. При въпросната ситуация видеотехнологията преценени, че фланговият нападател Садио Мане се е намирал в засада секунди преди попадението на англичанина. Преди решението на ВАР привидно не изглеждаше сенегалецът да е в нередовна позиция, но нововъведението във футбола е видяло такава, макар и с милиметри.

Gulliver/Getty Images
60 снимки

“Мисля, че от ВАР понякога нарочно изкривяват линиите, за да изглежда като засада. Не знам как точно го правят, но съм го виждал и преди. Явно трябва да е засада, всички това искат", сподели рефлектираният Хендерсън.

Мърсисайдци поискаха от Висшата лига да проведе разследване на употребата за видеотехнологията в този случай и в другия с чудовищното влизане на вратаря Джордан Пикфорд в краката на Вирджил ван Дайк, което доведе до тежка контузия на железния бранител. Тогава бе маркирана засада и интервенцията на стража не бе разглеждана. Според шампионите обаче това е червен картон. Хендерсън заяви, че след двубоя Пикфорд е изразил съжалението си за това влизане и го е помолил да предаде извиненията си към нидерландеца.