Бившата звезда на Ливърпул Емил Хески обясни защо Роберто Фирмино няма нужда да вкарва голове, тъй като гради прави гледка играта на тима. Бразилският национал често е неподправен герой, с неговата упорита работа и способността му да свързва полузащитата и атаката на тима. 28-годишният нападател има само осем пъти във Висшата лига в 29 участия през този сезон, но Хески смята, че Фирмино дава много повече на тима от головете.

„Просто мисля, че всичко се генерира правилно, когато той играе. Той не се тревожи непременно за „това е моята работа и трябва да го свърша“. Виждате го как се връща назад и се бори, виждате го да играе от ляво крило и да гони човек нагоре и надолу по крилото. Това е просто различно разнообразие от неща, които той прави, той не е фокусиран само върху „трябва да вкарвам голове“, сподели Хески.

„Аз съм нападател, така че гледам пространствата, които създава. Той сякаш получава място, където никой не го прави. Той създава своето пространство, първото му докосване е блестящо, така че той може да има време да се огледа и да прецени какво трябва да направи след това. Той е страхотен в това", каза още бившият английски национал.