Манчестър Юнайтед принудително е отстранил фен от „Стретфорд Енд” заради расистки обиди по време на неделното дерби срещу Ливърпул във Висшата лига. Новината беше потвърдена от „червените дяволи”, които бяха домакини на дуела.

В момента клубът води собствено разследване по случая, който е с приоритет. За инцидента е подаден сигнал и до полицейските власти. Говорител на Юнайтед заяви: „Ние сме наясно с инцидента по време на вчерашния мач, където индивид сред секцията за домакински фенове е бил замесен в расистки обиди. Въпросното лице е било идентифицирано и отстранено от стадиона. В момента разследваме случая като приоритет. Расизмът и всички форми на дискриминация са напълно недопустими и не отразяват ценностите на клуба.”

От Ливърпул също не подминаха темата без коментар. „Футболен клуб Ливърпул приема тези обвинения много сериозно и ще подкрепи най-тежките възможни санкции срещу тези, които се окажат отговорни. На този етап ще бъде неподходящо да коментираме повече въпросния инцидент, освен да приветстваме бързината, с която Манчестър Юнайтед стартира разследване, както и да подкрепим позицията им срещу расизма и дискриминацията, които трябва да бъдат третирани с нулева толерантност”, заяви говорител на мърсисайдци.