Отборът на Ливърпул направи разочароващо равенство 0:0 при домакинството си на Уест Бромич Албиън в мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Този път Великолепната четворка на домакините в лицето на Мохамед Салах, Филипе Коутиньо, Садио Мане и Роберто Фирмино дори не успя да отбележи гол във вратата на своя противник.

Така след разочарованието в мърсисайдското дерби срещу Евертън, Ливърпул ще трябва да преглътне нов горчив залък. „Червените“ отстъпиха с една позиция във временното класиране, след като бяха изпреварени от Тотнъм и вече заемат петото. "Шпорите", Ливърпул и шестия Бърнли имат равен брой точки - по 31.

Първият реален шанс в мача дойде в 17-ата минута и бе на сметката на домакините от Ливърпул. След бърза атака отдясно, Мане комбинира със Салах, който центрира ниско в наказателното поле, никой от отбраната на гостите не успя да изчисти топката и тя попадна в Роберто Фирмино на далечната греда. Бразилецът овладя и стреля от много малък ъгъл, но неточно на сантиметри от левия страничен стълб.

При една от редките атаки на Уест Бромич Албиън в 23-ата минута, Клаудио Якоб бе оставен непокрит в наказателното поле и стреля с глава след подаване отдясно, но ударът му мина високо над вратата.

Въпреки че Ливърпул продължи привидно да владее инициативата на „Анфийлд“, гостите бяха тези, които създадоха следващата чиста ситуация в двубоя. Хал Робсън Кану бе много близо до откриването на резултата, но този път късметът покри вратаря на „червените“ Лорис Кариус. Кану стреля много технично от далечна дистанция, стражът на домакините не успя да играе с топката, а тя „кацна“ върху напречната греда.

До края на първата част футболистите на Юрген Клоп на два пъти можеха да открият резултата. Първо Салах не успя да засече отлично центриране на Трент Александър Арнолд, а малко след това хубав пробив на Роберто Фирмино свърши с удар в тялото на бранител.

Второто полувреме не започна никак добре за домакините. Само в рамките на две минути футболистите на УБА пропуснаха два уникални шанса. Първо удар на Якоб с глава бе избит с невероятна проява от Кариус, а секунди по-късно изстрел на Хегази мина над вратата.

Седем минути преди последния съдийски сигнал Доминик Соланке вкара топката в мрежата на гостите, но попадението бе правилно отменено заради игра с ръка на нападателя.

Това бе и последното интересно положение в мача, който мениджърът на „червените“ Юрген Клоп ще иска да забрави час по-скоро.