Легендарният вратар на Ливърпул Брус Гробелаар вярва, че новият вратар на мърсисайдци Алисон Бекер ще става много по-силен след всеки изминал ден, който е в града на Бийтълс.

Ливърпул привлече националния страж на Бразилия за 67 милиона паунда по време на летния трансферен прозорец от италианския Рома. Това го превърна в най-скъпия вратар в историята на футбола.

Южноамериканецът показа високо ниво на футбол в краткия му престой на митичния „Олимпико”, защитавайки вратата на Рома. С него в състава „джалоросите” достигнаха до полуфиналите в Шампионската лига, където пътят им приключи от Ливърпул в две спиращи дъха срещи.

Ливърпул унижи Наполи в дебюта на Алисон

„Всеки, който дойде от Бразилия в Европа на млади години означава, че има голямо сърце и характер. Осанката около Алисон е такава, че отвсякъде личи, че ще става все по-добър в Премиър лийг. Той е чудесна покупка – дори за парите, които бяха платени за него”, сподели бивш зимбабвийски страж на Ливърпул.

„По време на престоя му в Рома той натрупа чудесен опит, който ще му помогне много в Англия и в Европа. Ливърпул е още по-голямо предизвикателство, но вярвам, че той е готов да се впусне на мига. Играл е на високо ниво в Бразилия, след като им пази на Мондиал 2018, а италианският шампионат също е много силен. Не би следвало да има проблеми”, продължи Брус Гробелаар пред Mirror.

Алисон: Вече се чувствам у дома в Ливърпул

Спечелилият шест титли с Ливърпул и един КЕШ добави: „Трудно е да играеш, когато срещу теб е „Коп”-а. Гостувайки Рома в ШЛ, то Алисон видя каква атмосфера се генерира на „Анфийлд”. Не е редно да го обвиняваш, че отборът му е загубил. Вярвам, че ще направи голямата разлика, тъй като е профилът на вратар, който Юрген Клоп желаеше”, завърши Брус Гробелаар.

Ливърпул ще открие кампанията си във Висшата лига идната неделя срещу Уест Хем от 15,30 часа.