Ливърпул победи с 2:0 Саутхемптън в среща от 35-ия кръг на Висшата лига. Головете вкараха Садио Мане (31) и Тиаго Алкантара (90). Така "мърсисайдци" запазиха шансове за топ 4, като вече са шести в класирането, изпреварвайки Тотнъм. 
Първата възможност в мача бе за домакините в 10-ата минута. Трент Александър-Арнолд намери с дълго подаване в наказателното поле Садио Мане, който овладя топката, но не намери очертанията на вратата на Форстър. Девет минути след това пред Салах се откри страхотен шанс, след като бе изведен очи в очи със стража на гостите, но вратарят спечели дуела между двамата.
 
Диого Жота се отчете с пропуск в 25-ата минута, когато показа страхотна техника на скорост в наказателното поле на "светците", но завършващият му удар разочарова. Секунди по-късно диагонален шут на Салах бе отразен от Форстър. Напречната греда пък се оказа последна преграда след удар с глава на капитана в този мач Вайналдум.  
 
Вратарят на Ливърпул Алисон спря дъха на милиони фенове с брилянтна намеса в 30-ата минута. Нейтън Тела напредна отдясно и пусна перфектен успореден пас, който изведе Че Адамс сам срещу стража на домакините. Бразилецът обаче запази хладнокръвие, разпери ръце и блокира удара. 
Окрилени от действията на Алисон, "мърсисайдци" поведоха още в следващата си атака. Центрирането на Салах намери Мане на добра позиция и той с глава отблизо откри резултата.
 
Минута преди почивката Че Адамс стря с глава, но право в ръцете на вратаря на Ливърпул.

Ливърпул Саутхемптън

източник: sofascore.com

Пет минути след подновяването на играта Диого Жота отправи силен удар по диагонала в близкия ъгъл. Вратарят на "светците" внимаваше и не допусна да бъде преодолян, избивайки в коренер. Нейтън Тейлър внесе напрежение в "червената" защита в 63-ата минута, но не му стигнаха сили да завърши индивидуалния си пробив. Активната игра на гостите все по-често вещаеше проблеми за Алисон и в 67-ата минута току-що влезлият Майкъл Обафеми за малко да изненада "мърсисайдци".  Две минути след това грешка в отбраната на Саутхемптън поднесе топката на тепсия пред Салах. Египтянинът обаче се забави и ударът му беше блокиран. 
 
В 71-ата минута атака като за учебник завърши с хубав удар на резервата Ибрахима Диало от границата на наказателното поле. Алисон обаче беше на точното място и изби влизащата под гредата топка. Отново той беше във фокуса на вниманието в 76-ата минута. Най-напред напусна наказателното си поле и пресече извеждащ пас, а секунди по-късно сгреши, подавайки топката в краката на съперник, но след това се реваншира, улавяйки удара.
 
Двубоят се доиграваше, когато Тиаго Алкантара с премерен удар от границата на наказателното поле сложи точка на спора - 2:0.

ЛИВЪРПУЛ - САУТХЕМПТЪН 2:0 / КЛАСИРАНЕ
 
1:0 Садио Мане (31)
2:0 Тиаго Алкантара (90)
 
ЛИВЪРПУЛ: Алисон, Арнолд, Филипс, Уилямс, Робъртсън, Фабиньо, Вайналдум, Тиаго, Мане, Салах, Жота
Мениджър Юрген Клоп

САУТХЕМПТЪН: Форстър, Уокър-Питърс, Беднарек, Вестергор, Стивънс, Уорд-Праус, Армстронг, Редмънд, Тела, Уолкот, Адамс
Мениджър Ралф Хазенхютъл