Футболната асоциация на Англия е определила дата за първия мач от новия сезон в Англия. По традиция новият сезон се открива с двубоя за трофея от „Къмюнити Шийлд“, като таз година сблъсъкът ще с проведе на 30 август, това пише „Daily Mail. В този двубой съперници са шампионът и носителят на Купата на Англия. Има обаче вероятност този двубой или да не се състои на тази дата, или да не бъде точно между съответните противници.

Сигурно засега е само, че единият участник в тази среща ще бъде Ливърпул, който вече спечели трофея от Висшата лига и ще е свободен на въпросната дата. Съперник би трябвало да му бъде един измежду Манчестър Юнайтед, Манчестър Сити, Арсенал и Челси, които са полуфиналисти в надпреварата за Купата на ФА.

В същото време обаче двата клуба от Манчестър имат шанс да играят финал в Шампионската лига и Лига Европа, които са насрочени за 23 и 21 август. Това означава, че ако някой от тях стигне финала и в същото време е триумфирал за ФА Къп, то е много вероятно после да откаже да спори с Ливърпул седмица по-късно, защото тогава би трябвало да се намира в почивка. Следващият сезон в Висшата лига пък вероятно ще стартира на 12 септември.

Челси също все още играе в ШЛ, но загуби с 0:3 като домакин от Байерн Мюнхен в първи осминафинал и почти сигурно ще бъде елиминиран. Арсенал пък вече отпадна от Лига Европа. По тази причина за ФА ще е най-добре точно тези два тима да спорят за финала за купата. Полуфиналите са насрочени за 18/19 юли, като двойките са Манчестър Юнайтед - Челси и Манчестър Сити - Арсенал.

Ако в крайна сметка се стигне до вариант Ливърпул да няма съперник за 30 август, то или битката за “Къмюнити Шийлд” ще бъде преместена за по-късна дата, или ще бъде поканен друг съперник, който да спори с тима на Юрген Клоп.

Възможно е и срещата за Суперкупата да бъде изместена за началото на септември, когато националните отбори ще играят за Лигата на нациите.