Футболистите на Ливърпул и мениджърът Юрген Клоп не се нуждаят от суперлативи, заяви германският специалист в интервю за Goal.com. Мърсисайдците се намират на първо място в класирането и играят атакуващ, динамичен и резултатен футбол, което генерира огромен интерес към отбора, но самият Клоп не се вълнува от това.

"Не ни интересува особено много какво мислят другите за нас. Важно е какво мислим самите ние", каза Клоп.

Водени от триото Садио Мане, Филипе Коутиньо и Роберто Фирмино, "червените" вкараха цели 40 гола в 14 мача във всички турнири, като 30 от тези попадения паднаха в 11-те срещи на Висшата лига.

"Рано или късно ще срещнем проблеми, но трябва да се справим с тях и да останем в битката за титлата. Партито няма да продължи вечно. Добрите резултати трябва да се отбелязват на момента и след това да ги приемаме за нещо нормално, а не да въздишаме по тях дълго време. Това е признак на самочувствие, който трябва да притежаваме. Това искаме и това очакваме", добави германският специалист.

"Не съм песимист, въпреки големите очаквания към нас, но просто не обичам към отбора постоянно да бъдат отправяни суперлативи", завърши Клоп преди гостуването срещу Саутхемптън.