Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп вече една календарна година заема поста в клуба и използва повода, за да хвърли повече светлина върху трансферната си политика. Германецът заяви, че винаги се води първо и преди всичко от футболните качества на играча, които обаче трябва да отговарят на неговата философия.

През това лято германският специалист подсили състава си с 6 нови имена. Някои от попълненията като Садио Мане, Рагнар Клаван и Жоел Матип много бързо привикнаха към обстановката, а за момента Ливърпул е трети във временното класиране във Висшата лига.

Клоп обаче побърза да подчертае, че не е без значение и какви са личностните качества на дадения футболист, които също оказват влияние върху решенията на треньорите.

„Точно както следваш специфичен път или посока, играчите винаги трябва да пасват на отбора. Толкова просто е. Толкова често ни се налага да прекарваме цял ден заедно, понякога всичко се базира на чувство. Винаги може да изпаднеш ситуация, в която да си кажеш: „О, боже, какъв футболист, но моля ти се...“, обясни Клопо.

„Първо и преди всичко са футболните умения, качества, но оценката е доста комплексна. В крайна сметка си длъжен да приемеш, че никога няма да можеш да угодиш на всички. Научих това доста бързо“, добави германецът.