Вратарят на Ливърпул Симон Миньоле гласува пълно на своя съотборник Кристиан Бентеке, като заяви, че таранът има всички качества, за да успее на „Анфийлд“.

Бентеке пристигна при мърсисайдци преди началото на сезона, а платените на Астън Вила за него 32,5 милиона паунда го направиха най-скъпата покупка. Въпреки това със само 9 гола в 28 шампионатни мача голаджията съвсем не се радва на особени симпатии, а след идването на мениджъра Юрген Клоп той тотално загуби титулярното място.

„Говоря си с Кристиан за бъдещето. За Коло Туре важи същото. Ние с него винаги сме тук, за да поговорим и да помогнем на момчетата“, каза Миньоле.

„Бентеке просто трябва да работи здраво и да запази своята увереност. Той има всички качества, за да успее в Ливърпул. Всичко ще се нареди. Трябва да бъде търпелив и да работи здраво на и извън терена. Ако той прави това, много бързо съдбата ще му се отплати.“

„Не е лесно за един нападател, който идва от Астън Вила, където е бил голямата звезда и всички са се уповавали на него. Той идва в тим като Ливърпул, където първо трябва воюва за мястото си, където има много играчи със сходни качества и където се играе по стил, различен от този, към който той е свикнал“, добави Миньоле.