Отборите на Манчестър Сити и Манчестър Юнайтед водят във временното класиране на Висшата лига с по 16 точки след мачовете си от 6-ия кръг през уикенда. Сити разгроми Кристъл Палас като домакин с 5:0, а Юнайтед се справи като гост с Саутхемптън с 1:0.

Челси диша във врата на двата гранда от Манчестър с 13 точки, а Тотнъм, Ливърпул и Уотфорд следват с по 11 точки в актива си.

Единственият отбор в Англия все още без точки след шест изиграни мача е Кристъл Палас.

Манчестър Юнайтед продължава битката за челото с важна победа в трудното гостуване на Саутхемптън. "Червените дяволи" продължават със само една издънка от началото на сезона.

За пореден път герой за тима на Жозе Моуриньо беше най-скъпата покупка на Юнайтед от лятото Ромелу Лукаку. Купеният за 75 млн. паунда от Евертън нападател отбеляза единственото попадение в 20-та минута.

Натириха Специалния в спечелен мач на Юнайтед

Сити постигна разгромна победа с 5:0 срещу Кристъл Палас и така „гражданите“ останаха начело на класирането в английското първенство.

Гуардиола: Мисля, че сме по-добре, но е само септември

Ливърпул на Юрген Клоп отново сътвори магии в предни позиции срещу Лестър, но раздаде подаръци в защита. Този път магичните моменти явно се оказаха повече и победата дойде с 3:2.

Клоп с култов лаф: Ливърпул не е Харлем Глоубтротърс

Челси постигна категорична победа с 4:0 при гостуването си на Стоук Сити от шестия кръг на Висшата лига. Алваро Мората направи много силен мач за лондончани и отбеляза хеттрик за успеха на отбора, който е воден от Антонио Конте.

Конте: В добра форма сме за мача срещу Атлетико

Отборът на Евертън записа втора победа през сезона във Висшата лига, като победи с 2:1 Борнемут при домакинството си от шестия кръг.

Уейн Рууни зверски окървавен

Още резултати:

Суонси – Уотфорд 1:2

Уест Хем – Тотнъм 2:3

В емоционално дерби 10 от Тотнъм биха Уест Хем

Бърнли – Хъдърсфийлд 0:0

Брайтън – Нюкасъл 1:0

Арсенал – Уест Бромич /довечера от 22 часа/

Мача можете да гледате в GONG PLAY и по телевизия DIEMA SPORT 2.

Пестелив Арсенал върви напред за Купата на Лигата