Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп поиска връщането на правилото за 5 смени в мачовете от Висшата лига на Англия. Преди него това направиха колегите му Пеп Гуардиола (Манчестър Сити) и Оле Гунар Солскяер (Манчестър Юнайтед).
 
 „Трябва да имаме право на пет смени, а не на три.На всички е ясно какъв тежък график имат водещите отбори в Англия. Фактът, че мускулните травми са нараснали с 42 % в сравнение със същия период през миналата година, говори много. Пет промени биха помогнали в ситуацията. Трябва да се помисли отново за това, макар че не възможно поради нашата система“, каза Клоп пред Гардиън. 
 
Треньорът обвини главния изпълнителен директор на Висшата лига Ричард Мастърс в липса на ясна позиция по въпроса. 
 
„Време е да се погрижим за основната причина, поради която всички сме в този бизнес - футболистите. Петте смени не са с цел за облагодетелстват някои отбори, а за защита на играчите. Когато мачовете са на всеки три дни, контузиите зачестяват", каза още гневният Клоп. 
 
След подновяването на миналия сезон, който беше спрян поради пандемията, можеше да бъдат извършвани по пет смени от отбор във всеки мач. След това повечето клубове гласуваха против това правило за новото първенство. Аргументът им беше, че то е в полза на големите отбори, които разполагат с играчи за два състава.