Манчестър Юнайтед ще трябва да почака една седмица, ако желае да се подобри. Това каза Юрген Клоп на брифинг преди най-голямото дерби в британския футбол. Тимът на Клоп пътува до „Олд Трафорд” в неделя, на осем точки пред Манчестър Сити, който е втори и на 15 пункта пред 12-ия Манчестър Юнайтед.

В неделя Манчестър Юнайтед посреща Ливърпул от 18.30 часа. Срещата ще можете да гледате по DIEMA SPORT 2 и PLAY DIEMA XTRA.

Мениджърът на Манчестър Юнайтед Оле Гунар Солскяер призна, че това е перфектният мач, който може да мотивира играчите му да излязат от лошата серия. „Не смятам, че има много отбори, които обичат да играят срещу нас”, започна германецът.

„Изглежда, че Манчестър Юнайтед е единственият отбор, който иска да играем срещу нас, но ние трябва да сме сигурни, че това е недоразумение. Щях да кажа същото нещо, ако бях в подобна ситуация. Това е мач, който може да промени света и това е мисленето, с което се готви нашият отбор”, продължи Клопо.

„Има такива ситуации във футбола, а те са в такава, в която не желаят да бъдат и ще се опитат да я променят. Трябва да сме сигурно, че ако ще тръгнат да се подобряват, то това ще се случи от следващата седмица”, призна още Юрген Клоп.

Единствената победа на Ман Юнайтед в последните пет мача е срещу Рочдейл за Карабао Къп, който „червените дяволи” спечелиха след дузпи. Факт е, че в първите си 29 мача начело на Юнайтед Солскяер има повече точки, отколкото първите 29 за Юрген Клоп начело на Ливърпул.

„След моите 29 мача, не съм на 100% сигурен, че бях перфектният мениджър за Ливърпул. Нямам съмнения за него и неговото място, тъй като не е важно какво пишат журналистите. По-важното е какво мисли ръководството и какво му казва”, говори Юрген Клоп.

Мениджърът Юрген Клоп смята прогнозите за лесна победа на Ливърпул срещу Манчестър Юнайтед за твърде подвеждащи. Бившият защитник на Сити и настоящ анализатор Дани Милс създаде причината за отговора на Клоп, след като публикува комбиниран стартов състав от най-добрите футболисти на двата отбора и те бяха само от Ливърпул.

"Когато Скай правят комбинирана единадесеторка и тя е съставена само от футболисти на Ливърпул, то това е просто шега. Това си е подвеждащо, защото просто всички искат да видят подобно нещо. Светът е един цирк и ние сме в неговата среда. Някои искат да спечелим, а други искат да загубим, но аз лично не се влияя от ничие мнение", каза той.

Юнайтед ще бъде без вратаря Давид де Хеа, който получи контузия по време на паузата за националните отбори, както и без Пол Погба. Клоп обаче смята, че мениджърът на отбора Оле Гунар Солскяер играе някакъв вид игра.

"Познавам на 100 процента силите на Юнайтед и очаквам най-добрите им футболист да играят. Преди четири дни Оле отписа тотално Де Хеа и Погба, днес смята участието им за несигурно, а утре може да бъдат 100 процента в състава. Точно така се играе тази игра.

"В последните няколко седмици в медиите се пишеше, че Юнайтед няма да има никакво влияние върху мача, така че те ще искат да търсят промяна на тази ситуация. Ще опитат да ни победят, но ние също гоним успеха. Ще видим в края на деня кой ще го желае повече", добави Клоп.