Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп нападна британските телевизионни гиганти "Скай" и БТ, като ги посочи за основни виновници за серията от контузии, които сполетяха играчите в тима му.

Късно вечерта в неделя Ливърпул се наложи с 3:0 над Лестър Сити у дома, но Клоп бе принуден да замени в началото на второто полувреме Наби Кейта, който получи травма. Другите си две сме германецът извърши в самия край на срещата.

"Смените дойдоха в края, защото непрекъснато се страхуваме, че още някой играч ще се контузи. Не мога да правя смени рано, тъй като контузи ли се някой след това, ще завършим мача с намален състав. Става дума за играчите - същите тези, които ще играят за Англия на европейското първенство през лятото. Вие от "Скай" трябва да се разберете с БТ и да оправите тази каша с програмата", коментира Клоп.

Според германеца програмата е убийствена за отборите от топ 6, които постоянно имат по два мача на седмица заради ангажиментите си в Шампионската лига и Лига Европа. БТ предава мачовете от Шампионската лига, а Висшата лига се поделя между "Скай" и БТ.

"Ако продължаваме да имаме мачове в сряда вечер и в събота в 12:30 на обяд, не съм сигурен, че ще успеем да завършим сезона с 11 играчи. Всички в топ 6 сме изправени пред това, но знам, че вас телевизиите това не ви интересува и не е проблем", допълни Клоп.

Ливърпул вече загуби централните си защитници Върджил ван Дайк и Джо Гомес до края на сезона, а халфовете Джордан Хендерсън и Тиаго Алкантара също са с травми.

"Хората ми казват, че трябва да правя повече ротации, но как да стане? В нападение има някакви варианти за промяна, но останалите играчи на пейката са деца. Такава е ситуацията, борим с наличните играчи, но ако вие от телевизиите не започнете да комуникирате помежду си, ще видите колко тежко ще стане. Няма как всеки мач да сменям по 10 или 11 играчи. За нас не е важно само да присъстваме на терена, а и да печелим мачове. Ситуацията е много тежка за футболистите, това е истината. И това е заради решения, които се вземат зад някакво бюро", коментира още Клоп.