Мениджърът на Ливърпул Юрген Клоп възнегодува върху времето за затварянето на трансферния прозорец, който за Англия е различен. Според специалиста, в ранното затваряне на пазара на Острова няма смисъл и трябва да бъде в съответствие с останалата част от футболна Европа.

„Не ме интересува кога затваря трансферният прозорец, но той трябва да бъде затварян едновременно за всички. Именно в това се крие идеята. Имаше разговори прозорецът да се затваря до старта на шампионата. Чудесна идея, но само Англия го направи. Това е безсмислено”, сподели Юрген Клоп.

Мениджърът на Ливърпул е съгласен с Маурисио Почетино, че различния времеви прозорец създава несигурност в английските клубове, знаейки, че играчите все още могат да напуснат до 2 септември - близо месец след затварянето на прозореца в Англия.

„Някой може ли да ми обясни в какво се корени тогава предимството на Висшата лига? За нас не е проблем, но за другите отбори ключови играчи все още са на трансферния пазар и всичко може да се случи.”

„Искате да обедините отбора и да се съсредоточите върху бъдещето, но това не може да се случи докато трансферният прозорец е отворен. Не знам защо това решение в крайна сметка все още не е преразгледано. Това беше добра идея, но тя не е осъществена”, сподели още мениджърът на Ливърпул.