Юрген Клоп и неговият Ливърпул използваха „празната” седмица, за да отлетят до Марбея, където да проведат четиридневна подготовка на топло.

Това даде възможност на отбора, освен да води занимания на терена, да се сплоти още повече преди важния мач следващата седмица срещу Байерн Мюнхен от Шампионската лига.

„Това е нашата малка подготовка за оставащата част от сезона. Не само за Байерн Мюнхен, но и за тях, разбира се. След това имаме мач с Манчестър Юнайтед, друг силен отбор, а след това имаме и други срещи. Затова сме тук в Марбея”, сподели специалистът.

„Когато влезеш в самолета, сменяш фокуса. Наистина сме често заедно и хората се чудят, защо сме тук, след като винаги сме заедно. Но момчетата правят различни неща тук, треньорите и аз не трябва да мислим как те си прекарват времето между заниманията.”

„Тук ние контролираме всичко, което е чудесно. На момчетата им харесва като цяло – не сме тук три седмици, само четири дни са. Правят се по-малко усилия за всички неща, които иначе имаме през седмицата. Харесва ми много”, каза още Юрген Клоп.